top of page
ALEX4221.jpg

Styckningskurs - Från skog till bord
7 september & 28 september

Kursen börjar med styckning av en dovhjort och avslutas i vårt matlagningskök

 där vi lär oss olika tillagningsmetoder för det vilda köttet. 

 

Kursinnehåll:

Vi samlas vid herrgården för en kaffe och genomgång. Sedan påbörjar styckningskursen och lär oss mer om hygien, hantering och de olika styckningsdetaljerna. Vi tar oss sedan till herrgårdens hjärta, köket. Pontus går igenom olika tillagningsmetoder för det vilda köttet och ger även råd kring passande tillbehör. Du får lära dig att välja rätt del av djuret beroende på vad du ska laga – hur du kan se vad som kännetecknar god kvalitet och hur du lyckas med tillagningen för att behålla råvarans kvalitet.

 

Kursledare: Pontus Sjöholm 
Pontus brinner för lokala råvaror och det vilda köttet och har sedan flera år

tillbaka arbetat på Asa Herrgård som kökchef och jaktledare. 

 

​

Pris: 1995 kronor för kursen.
Enbart 15 platser per tillfälle.

​

Datum:

7 september 2024

28 september 2024 

​

​

Addera: trerättersmiddag, bastu/badtunna och logi del i dubbelrum.

Ta med din respektive som upptäcker naturen runt herrgården och Möbelriket om man

ej önskar vara med på kursen. Ansluter till eftermiddagen för bastu/badtunna och middag. 

​

​

ALEX4481.jpeg
ALEX3978.jpg
bottom of page