top of page
Table_Småland. Photo by August Dellert.jpg

Välkommen till bords i de djupa småländska skogarna 

Alldeles intill vår herrgård står det småländska bordet och det är här du börjar ditt äventyr.

Här har du mjuk mossa som golv, barrträd som väggar och himlen som tak.

Skogens susande blir vacker musik. 

Det går att köra nästan ända fram till bordet med bil men du kan också boka transport med fyrhjuling. Ska du verkligen njuta av en vacker sommardag hyr du en kanot och tar dig sjövägen till bordet. 

 

Tanken med bordet är att ni själva på plats skapar måltiderna komponerade av vår kökschef på herrgården. Råvarorna hittar du allt efter årstid i skogen, på ängar och i sjön vid herrgården.

Du får ett cooking kit som innehåller allt du behöver för att laga maten utomhus och vi tar emot er i receptionen för mer instruktioner hur ni går tillväga. 
 

Pris 395 kronor per person

 

Det finns också möjlighet att boka hela upplevelsen tillsammans med
vår kökschef och naturguide Pontus. Då guidar han er från 11.00 och
ca 4 timmar framåt. Ni tillagar då en trerättersmåltid tillsammans och
njuter av ett uppdukat bord. 

 

Pris 5000 kr + 525kr/person

 

Mer information om upplevelsen vid bordet hittar
ni här och bokar upplevelsen när ni gör det på egen hand: 

Boka här 

 

Förläng din vistelse på herrgården 

Efter en dag med utomhusmatlagning kan det var skönt att i kvällningen sätta sig vid dukat bord i herrgårdens matsal där vi serverar råvaror från skogens skafferi och lokala gårdar runt herrgården.

 Bryggan ligger alldeles intill och det är enkelt att ta ett kvällsdopp.

 

Dagen därpå kan du ta en ridtur, vandra, cykla eller fiska i sjön. Eller bara njuta av en sällsynt vara – tystnad. Asa ligger långt från alla vägarna och är en av de tystaste platserna man kan hitta i området.

The Drinkable Country  

Välkommen att boka en unik dryckesupplevelse i vår natur! I konceptet The Drinkable Country bjuds du in att besöka vår ”open air-bar”. På några få utvalda platser runt om i Sverige finns möjligheten att smaka vad naturen har att erbjuda, mitt där råvarorna finns.

 

Sverige bjuder in till The Drinkable Country – en upplevelse där lokalt dryckeshantverk möter vår unika natur. Drinkarna är framtagna av några av Sveriges främsta dryckesexperter, och sedan lokalt tolkade av oss här på Asa Herrgård.

 

På Asa Herrgård jobbar vi alltid med skogen som inspiration och skafferi. Dryckesupplevelsen hos oss passar väl in i skogens lugn och bäckens porlande. Här är lingon, blåbär och granskott naturliga smaker. Detta är en gör-det-själv-upplevelse där ni hämtar ett dryckes-kit på herrgården med tydliga instruktioner, recept och ingredienser. Sedan ger ni er ut i vår storslagna natur.

 

Mer information om upplevelsen vid bordet hittar
ni här och bokar upplevelsen när
ni gör det på egen hand: 

Boka här

VisitSweden2249.jpg
bottom of page